Om Qigong

Min kärlek till Qigong väcktes när jag personligen upplevde hur potent och helande Qigong är. Efter att ha letat i åratal efter något som kunde lätta smärtan från en ryggskada samt fibromyalgi var det nästan ofattbart hur snabbt jag fick resultat. Jag tillbringade sen flera år på Bali där jag studerade som lärjunge under Master Tevia Feng, samt arbetade som Qigonglärare. Jag är även certifierad Breathwork Coach, hälsovägledare samt kostrådgivare och tycker om att sammankoppla österländsk och västerländsk teori i mina lektioner.


Vad är Qigong?

 Qigong är en holistisk praktik som har sina rötter i den traditionella kinesiska medicinen (TCM). Genom att kombinera mjuka rörelser och medveten andning kan vi främja hälsa, förebygga sjukdomar och förbättra vår övergripande livskvalitet.

Det centrala konceptet i Qigong är "qi" (uttalas "chi"), vilket kan översättas som livsenergi. Enligt TCM-flödar qi genom kroppens energikanaler eller meridianer. När qi-flödet är jämnt och balanserat, förbättras vår fysiska, emotionella och mentala hälsa. Omvända, när qi-stagnation eller obalans uppstår, kan det leda till sjukdomar och ohälsa.

Genom regelbunden träning av Qigong övar vi oss på att öppna upp och balansera våra energikanaler. Detta kan ske genom olika rörelser, meditationstekniker och andningsövningar. Qigong är dock inte bara en fysisk aktivitet utan innebär också en medvetenhet om sinnet och kroppens reaktioner.

En grundläggande princip inom Qigong är att alla kan utöva det, oavsett ålder eller fysisk förmåga. Övningarna kan anpassas för att passa olika behov och begränsningar. Detta gör Qigong till en tillgänglig praxis för alla som strävar efter att förbättra sitt välbefinnande.

Förutom att främja hälsa används Qigong också ofta som ett komplement till medicinsk behandling vid olika sjukdomar och för att hjälpa till att hantera stress och emotionella obalanser. Forskning har visat att regelbunden Qigong-praktik kan bidra till att minska stressnivåer, förbättra sömnkvaliteten, öka koncentrationen och stärka immunförsvaret.

Det är viktigt att påpeka att Qigong inte är en snabbfix för hälsoproblem och att det inte ersätter professionell medicinsk vård. Istället kan det ses som ett komplement till ett övergripande hälsoprogram och en metod för att ta ansvar för sin egen hälsa.

Sammanfattningsvis är Qigong en ålderslång och väletablerad praxis som främjar hälsa, balans och välbefinnande genom att använda sig av rörelser, andning och medvetenhet om sinnet. Genom att utforska och regelbundet utöva Qigong kan vi skapa en bättre förståelse för vårt inre och yttre välmående och på så sätt uppnå vår fulla potential för hälsa och livskvalitet.


Träna Qigong med Sanna Fo

Upptäck kraften i Qigong genom att ansluta till inspirerande gruppträningar via Zoom! Genom mjuka rörelser och medveten andning får du en möjlighet att utforska och uppnå enastående hälsa och välbefinnande. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du hjärtligt välkommen att delta.

Under våra träningar kommer du gradvis att lära dig kompletta "set" av Qigong-övningar, som du sedan med lätthet kan integrera i din dagliga rutin för att främja bibehållen hälsa och harmoni. Du kommer också lära dig enskilda övningar för specifika behov.  

För att stödja din utveckling och ge dig maximal nytta, har du tillgång till en interaktiv app där alla kurser samlas. Du får obegränsad tillgång till appen så länge ditt träningskort är giltigt. På så sätt kan du när som helst återvända till tidigare kurser och övningar för att repetera och fördjupa din kunskap.

Allt förinspelat material och alla LIVE inspelningar är graderade från A-E, så du enkelt kan hitta rätt lektion för dig. När du gjort någon introduktionsklass (A) kan du vara med på (B) lektioner. Du kan alltså vara med live via Zoom även om du inte är med från början på en kurs.

Vill du fokusera på specifika kurser? Inga problem! Du kan enkelt köpa enskilda kurser, och få tillgång till allt kursmaterial, inklusive inspelade live-lektioner som du kan ta del av under kursens gång och i din egen takt. Du har då enbart tillgång till kursens material i appen till och med en vecka efter kursslut.

För en fullständig och fördjupad Qigong-upplevelse rekommenderar vi en prenumeration som ger dig möjligheter till att fördjupa dig i Qigongensvärld och markant öka ditt välmående. Med prenumerationen får du full app-åtkomst och kan utforska Qigong i djupet genom att delta i alla våra kurser och ha tillgång till allt material.

Genom att träna Qigong och vara en del av vår gemenskap strävar vi tillsammans mot att förbättra vårt välbefinnande och vår inre harmoni. Anmäl dig redan idag och ta det första steget på din spännande Qigong-resa! Jag ser fram emot att möta dig och dela den helande kraften av Qigong.

 

 Köp din kurs i Qigong här

Om du har specifika problemområden du vill jobba med kan du boka privatlektioner. En privatlektion kan även hjälpa din personliga träning snabbare framåt.